еми кажи къде това и дали и надеждно и да ходиме всички там :P
Известие
Collapse
No announcement yet.
Скърцане от предницата
Collapse
X
-
Абе те ги рециклират ама на мен на 5к км ми се разкърцаха новите явно самия възел е натоварен и хода е голям и за това се отлепят вътре втулките от гумата.
Така а полиуретановите тампони са много устойчиви на износване и затова при тях втулката е направена да лагерува в тампона и акто има грес която е специална уж няма проблем156 1,8 ТS 99
Nissan Murano 2005
Comment
-
Re: re
Първоначално публикувано от Boriioами как къде,аз съм от Пловдив,тук има 2-3 места където рециклират тези шарнирни болтове,също така правят и тампоните
Натягат леглото ли, разкапсуловат го и слагат допълнителни вложки ли ... Хайде за тампоните ясно ще ги превулканизират не е е невъзможно(колко ще е трайно е друг въпрос) или ще сложат нови. Но за шарнирните накрайници наистина ми е много интересно и също така колко надежно е това, ако някой има информация би било добре да сподели. Хайде навремето на ладите го правехме това когато не се намираха свестни шарнирни болтове ама... как стоят тука нещата ми е интересно от чисто техническа гледна точка.
Май ще трябва да огледам носача който смених преди няколко седмици макар, че е много зле и едва ли ще може да се ремонтира
Comment
-
re
Ами колеги вув Тракия зад Тони 2000 има работилница за рециклиране на шарнири и кормилни реики,там отивате и питате за колко,шaрнирите ги правят сус резба и спецялен клуч при повторно правене се донатяга)до където има резба.Но тъи като сте от Пловдив,вув Рогош имало някакъв си маистор,тои ги правел бетон направо нямали разбиване.мене ме е яд че не ги направиx там.но късно ми казаxа
успеx
156 2,4jtd
Comment
-
Колега,дай малко по-подробно тази информациа. Каква Тракия - квартал ли е на Пловдив,село ли е ....., Рогош-какво е това,къде се намира..... Кажи по-точно ,че свършихме боба и нема на какво да гадаеме.Alfa 156 1,9 JTD - 02,2000г
Avensis 2011 -2.0 D-4D
Comment
-
тука в Пазарджик един дедо казва се бай Борко
рециклира шарнири
досега сме правили 2 предни носача долни
и един десен преден горен
като нови ... минаваш през дупки и неравности и всичко е 6
дава и гаранция .. зема по 25 за долен и 15 лв за горен
не знам как уплътнява шарнирния болт ама няма мърдане
всички са много доволни ...
ако некой има ядове от друг град да праща с ЕКОНТ за 1 ден ги прави
ша съдействамеAlfa Romeo Brera 2.4 JTDm 210 кавала ... и малко отгоре
Alfa Romeo 159 1.9 JTDm SW .. бързият влак
Renault Clio DCi 2018 .. без коментар .. да е щастлива жената
Comment
-
Колеги и аз имам същия проблем със скърцането. Значи отпред в дясно при вертикално движение има скърцане. Звука е като на гума. И друг път съм го чувал но еднокаратно. А днес след като я взех от автомивката сериозно си поскарцва. Въпроса ми е какво да очаквак амортисиор ли ? някви гуми на носачите ли ? Кво е и колко пари ще е ремонта? И фатално ли е ако се кара така?
Comment
-
Първоначално публикувано от Jivko_Kolev Покажи съобщениеКолеги и аз имам същия проблем със скърцането. Значи отпред в дясно при вертикално движение има скърцане. Звука е като на гума. И друг път съм го чувал но еднокаратно. А днес след като я взех от автомивката сериозно си поскарцва. Въпроса ми е какво да очаквак амортисиор ли ? някви гуми на носачите ли ? Кво е и колко пари ще е ремонта? И фатално ли е ако се кара така?156, 2.4JTD
Comment
-
Първоначално публикувано от Jivko_Kolev Покажи съобщениеКолеги и аз имам същия проблем със скърцането. Значи отпред в дясно при вертикално движение има скърцане. Звука е като на гума. И друг път съм го чувал но еднокаратно. А днес след като я взех от автомивката сериозно си поскарцва. Въпроса ми е какво да очаквак амортисиор ли ? някви гуми на носачите ли ? Кво е и колко пари ще е ремонта? И фатално ли е ако се кара така?156 1,8 ТS 99
Nissan Murano 2005
Comment
-
Колеги да кажа аз как си реших проблема : купих си туба Blaupunkt 600W, никакво скърцане няма сегаИмоите поскърцват от време на време но докаго не се разтропа нищо няма да сменям,като знам майсторите ще се почне ама това ти е за смяна,може и от това другото да е и така докато не сменя цялата предница (само горните носачи не са сменяни откакто съм я купил ).Докато не се разтропа не пипам,може малко да намалим ефекта с някакви смазки, но смяната е краен вариант.Според мен де,иначе всеки сам си решава за себе си.
Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
Горе главата, нищо че е празна...
Comment
-
Хахахаха тва с тубата ми хареса все пак си намерил някъкво решение на въпроса. Незнам до колко ще помогна на автора на темата но като си купих колата я карах от София до Бургас и нямаше грешка още се качих на черния път който води към блока и бях разочарован как грозно скърцаше предницата все едно карам жигулаоказа се че го правеше единствено и само на много черен и неравен път а най-парадоксалното е че само се оправи и нескърца вече не съм го чувал даже и по най-черните пътища незнам какво беше и как се оправи но съм щастлив че вече нескърца
Comment
-
Така е,така е,купуваш си бас туба и решаваш всички проблеми(скърцане,тропане,тракане и други шумове)!
Каквото и да си говорим,нямаме пътища и това съчетано с менте части води до всички тия проблеми.Мойта като дойде и беше 169 000 км и нищо не скърцаше по нея,даже като се разби след време пак не скърцаше!?А,сега съм сменил цялата предница и след 5-10 000 км почна да скърца като жигулка,както каза един колега,а само ТРВ съм слагал,то и толкова е ТРВ де! И аз минавам на рециклиране иначе не се издържа!Грях е, да я нямаш!!!АlfaRomeo-156SW/2.4JTD/Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm TI
Comment
Comment